پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 02:59

تألیفات

1-اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هسته ای

معرفی کتاب = در جریان مذاکرات هسته ای، پس از یک دوره رکود و سختی اقتصادی برای کشور و مردم ایران، امیدهای زیادی برای بهبود وضعیت و شرایط اقتصادی ایجاد شد. اما سبک و رویه مذاکرات به نحوی بود که هم به لحاظ نظری و هم در جریان عمل، امیدها برای بهبود اقتصادی کشور و مردم را یه یاس تبدیل کرد. این در حالی بود که اقتصاد مذاکراتی به عنوان مهم ترین رقیب نظری اقتصاد مقاومتی همواره فکر و ذهن مسئولین کشور را به خود معطوف کرده و در واقعیت مانع برنامه ریزی عملیاتی آن ها در چارچوب اقتصاد مقاومتی شده بود.
اثر حاضر، فرایند مذاکرات و توافقات و اثر آن ها بر اقتصاد کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.

فصل اول کتاب پس از تبیین ماهیت نظری و ارکان، برنامه ها و آثار عملی اقتصاد مقاومتی، پیامدها و نتایج تحقق اقتصاد مقاومتی مطرح می شود.
در فصل دوم بیانیه لوزان از منظر اقتصاد مقاومتی تحلیل و ارزیابی می گردد و خروجی مذاکرات بر اساس نظرات طرفین بررسی می شود.
در فصل بعد به تحلیل و ارزیابی برجام از منظر اقتصاد مقاومتی می پردازد. هم چنین مسئله ی لغو تحریم ها! در جریان مذاکرات با توجه به شرایط موجود از نظر حقوق بین الملل و نظام سیاست خارجی آمریکا و کشورهای متحد بررسی می گردد.
در فصل چهارم رویکرد ایران در مقابله با جنگ اقتصادی معرفی می شود. در این فصل به تشریح دو رویکرد پیش روی ایران برای رویارویی با مشکلات اقتصادی می پردازد؛ نگاه به ظرفیت های درون کشور و افزایش بهره وری در داخل با توجه به اقتصاد مقاومتی و دیگری، نگاه به بیرون و مذاکره با قدرت های مستکبر جهان.
فصل پنجم اثرات مذاکرات هسته ای بر اقتصاد ایران را بررسی می کند و اثرات اقتصادی تحریم ها و در نتیجه تمرکز و امید افراطی بر مذاکرات هسته ای جهت توافق با قدرت های جهان به دلیل تاکید بیش از اندازه دولت یازدهم بر این موضوع، واکاوی شده است.
در فصل ششم کلیدواژه «فتنه تعلیق» مطرح می گردد و در ادامه این خطر تمدنی بزرگ را که در پیشروی مسئولین و ملت ایران است، تشریح می گردد.

 

2-اقتصاد مقاومتی در کشورهای پیشرفته با تأکید بر تولید ملی

معرفی کتاب

هر اقتصادی با هر پایه ی ایدئولوژیک و در هر چارچوب فکری، فلسفی، و اجتماعی، دارای اهدافی نیز می باشد و البته در مسیر تحقق آنها دشواری ها، تهدیدها و موانعی نیز وجود دارد. طبیعی است که سردمداران هر جامعه ای تلاش می کنند نظام اقتصادی خود را به نحوی سامان دهند که با وجود همه ی این دشواری های محتمل، اهداف اقتصادیشان محقق شود و این یعنی ایجاد اقتصاد مقاومتی. بنابراین بررسی و دقت در تجربیات اقتصادی مثبت دیگر کشورها می تواند درس ها و عبرت هایی برای ما به همراه داشته باشد.

این کتاب به بررسی تجربیات کشورهای دیگر در مقاوم سازی اقتصادشان خصوصا در موضوع تولید ملی می پردازد. در این کتاب سیاست ها و برنامه های اقتصادی 10 کشور پیشرفته جهان برای تقویت تولید ملی مورد مطالعه قرار گرفته است. کشورهای انتخاب شده عبارتند از انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه، آمریکا، چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و هند.

 

3-اقتصاد جهادی: مروری بر تجربه اقتصادی جهاد سازندگی

معرفی کتاب

با گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی به نظر می رسد صحبت از الگویی بومی در عرصه اقتصادی حرف دوری نباشد. طبیعی است در این میان تجربیاتی که این مهم را با اتکاء بر زیرساخت های گسترده کشور و نیروی انسانی متعهد و کارآمد ایران اسلامی به ثمر رسانده اند، نمونه هایی درخور توجه اند.
در این میان تجربیاتی که این مهم را با تکیه بر زیرساخت های گسترده کشور و نیروی انسانی متعهد و کارآمد ایران اسلامی به ثمر رسانده اند، نمونه هایی درخور توجه خواهند بود که واکاوی آن ها در شرایط کنونی کشور می تواند راهگشا باشد.
جهاد سازندگی از جمله این نمونه هاست که توانست با تکیه بر الگویی جهادی و مردم بنیان تا حد قابل قبولی زمینه اصلاح و پیشرفت را در عرصه اقتصادی فراهم آورد. وجود مؤلفه های اقتصادی، فرهنگی و تشکیلاتیِ کم نظیر این نهاد را از سایر نهادها و وزارتخانه های موجود در کشور متمایز می کرد، مؤلفه هایی که هر یک از آن ها در مسیر پیشِ روی اقتصاد کشور نقشی تعیین کننده دارند.
حوزه اقتصاد به دلیل پیوند ملموسی که با زندگی روزمره انسان ها دارد، از جایگاه ویژه ای در انظار عمومی برخوردار است. هر چند متأسفانه در سال های اخیر، اغلب دچار نگاه تقلیدگرایانه از اقتصاد متعارف برای حل مسائل خود بوده است.

کتاب حاضر بسترها و روندهای شکل گیری جهادسازندگی، الگو بودن آن، در راستای جهاد اقتصادی را بررسی می نماید. و نقش و تاثیر تاطم تشکیلاتی جهادسازندگی بر مجلس شورای اسلامی را تحلیل می کند. و در پایان افول این نهاد را آسیب شناسی می نماید.

 

4-اقتصاد مقاومتی: مبانی، سیاست ها و برنامه عمل

معرفی کتاب

در بخشی از «مقدمه ناشر» آورده شده: «با توجه به این که متأسفانه علیرغم همایش ها و هیاهوهای متعدد، تاکنون اثر علمی مدونی درباره اقتصاد مقاومتی منتشر نگردیده است، این اثر تلاشی است برای پرداختن به هر دو هدف مذکور؛ چرا که از یک سو با گردآوری مبانی و سیاست ها، تصویری علمی از نظریه جهت آشنایی مخاطبان با نظریه ارائه می کند و از سوی دیگر با نگاهی رو به جلو، گام های نخستین از برنامه عمل این نظریه را درچارچوب فضای علمی تبیین می نماید. این کتاب نیز مانند سایر تولیدات مرکز برای مخاطبان فرهیخته و دانشگاهی به ویژه دانشجویان تدوین شده است، که از یک سو اتقان محتوا و علمی بودن را می طلبد و از سوی دیگر ایجاز و سلاست بیان را؛ و با توجه به این که محتوای اولیه این کتاب حاصل نشست های متعدد علمی با موضوع تبیین اقتصاد مقاومتی در دانشگاه های مختلف سراسر کشور است، نهایت تلاش تحقق این دو امر صورت پذیرفت.»

همچنین نگارنده خود نیز در پایان «مقدمه» آورده است:
این اثر – که حاصل پیاده سازی و ویرایش مجموعه سخنرانی هایی در حوزه اقتصاد مقاومتی است – تلاشی است کوچک در پیگیری دستور ولی امر مسلمین جهان و نایب حضرت ولی عصر (عج) در بازطراحی نظام اقتصادی کشور، مبتنی بر مکتب اقتصادی اسلام و ایجاد نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلام، با عنوان «نظام اقتصاد مقاومتی»

یادداشت ها