حجت الله عبدالملکی بعد از ظهر امروز در جشن ایجاد یک هزار فرصت شغلی برای مددجویان این نهاد در استان کرمانشاه توسط جهادگران کارآفرین کرمانشاهی با بیان اینکه کمیته امداد حضرت امام ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کرده است، اظهار کرد: افتخار بزرگ این نهاد تغییر موضوع فقر از بحث گرسنگی در اوایل انقلاب به بحث توانمند سازی در حال حاضر بوده است.
وی به فرصتهای شغلی ایجاد شده توسط این نهاد در کشور اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۹۲ هزار و ۴۵۸ شغل مستقیم و ۷۶ هزار و ۹۸۳ شغل غیر مستقیم در کل کشور توسط این نهاد ایجاد شده که ۹۱ درصدی برنامههای تعهدی طی سال جاری محقق شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی و عضو هیأت امنای کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه برای این تعداد فرصت شغلی چهار هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، تاکید کرد: میانگین درآمد خالص ماهیانه اشتغال کمیته امداد طی سال جاری با وجود بیماری کرونا با رشدی ۳۴ درصدی به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته، در حالی که این رقم طی سال گذشته یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان بوده است.
عبدالملکی بیان کرد: طی سال گذشته درآمد خالص کل طرحهای جاری تحت نظارت کمیته امداد کشور ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود که خوشبختانه طی سال جاری با رشد ۸۲ درصدی به ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
رویکرد کمیته امداد توانمندسازی مددجویان است
وی با تاکید بر اینکه برنامههای کمیته امداد به سمت توانمندسازی مددجویان پیش میرود، تصریح کرد: مجموع مستمری پرداختی به خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد کشور حدود ۹ هزار میلیارد تومان است، در حالی که درآمد حاصل از طرحهای اشتغالی ۲ برابر رقم مستمری پرداختی است.
عضو هیأت امنای کمیته امداد امام (ره) کشور به وضعیت استان کرمانشاه از لحاظ فرصتهای شغلی ایجاد شده نیز اشاره کرد و افزود: در برنامه تعهدی این استان ایجاد هفت هزار و ۷۰۱ فرصت شغلی طی سال جاری پیش بینی شده بود که از ابتدای سال جاری تاکنون هفت هزار و ۴۳۳ شغل مستقیم معادل ۹۷ درصد برنامه تعهدی ایجاد شده است.
عبدالملکی با تاکید بر اینکه کرمانشاه طی سه سال گذشته جز سه استان برتر کشوری در زمینه ایجاد فرصت شغلی برای مددجویان بوده است، گفت: میانگین درآمد طرحهای اشتغالی کمیته امداد در این استان ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار که بالاتر از میانگین درآمد کشوری است.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار در کمیته امداد کشور داریم، اظهار کرد: این افراد اغلب از قشر ضعیف جامعه و در مناطق روستایی زندگی میکنند که ایجاد اشتغال برای آنها کار سختی است.
به گفته وی، تنها نیم درصد از کل تسهیلات کشور در بخش ایجاد اشتغال به کمیته امداد پرداخت شده و این رقم معادل چهار هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان است که با توجه به آمار بیکاران این نهاد رقم ناچیزی محسوب میشود.
عبدالملکی ادامه داد: در این شرایط، راهبر توسعه ذینفعان اشتغال امداد برای جلب همکاری فعالان کسب و کار به سمت ایجاد فرصت شغلی برای افراد تحت حمایت تعریف کردیم و هم اکنون در سراسر کشور حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر جهادگر کارآفرین به عنوان راهبر شغلی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه هر راهبر میانگین ۴۰ شغل ایجاد کرده است، افزود: از تعداد راهبران کشور بیش از ۱۰۰ نفر معادل ۱۰ درصد آن در کرمانشاه فعال هستند و استان در کشور از این لحاظ رتبه نخست را دارد.
عبدالملکی با تاکید بر اینکه یک سوم فرصتهای شغلی در کشور توسط کمیته امداد ایجاد میشود، گفت: کمیته امداد تا پایان سال جاری به رقم ایجاد ۲۱۰ هزار فرصت شغلی دست خواهد یافت.
انقلاب اقتصادی در کشور رخ نداده است
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره سالگرد پیروزی باشکوه انقلاب اسلامی، گفت: در سال ۵۷ یک انقلاب و حاکمیت مبتنی بر مکتب سیاسی و اسلامی در ایران شکل گرفت.
وی افزود: در این ۴۲ سال عمر انقلاب اسلامی یک اشکال بزرگ همچنان وجود دارد و آن این است که بعد از انقلاب سیاسی میبایست همزمان یک انقلاب اقتصادی در کشور رخ میداد.
عبدالملکی توضیح داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ۲۵ سال کشور در اختیار آمریکا بود و به شاه به عنوان گماشتهاش در منطقه سه مأموریت واگذار شد که این مأموریتها از لحاظ سیاسی کنترل و مدیریت منطقه، فرهنگی اسلام زدایی از منطقه و اقتصادی تبدیل ایران و کشورهای منطقه به عنوان یک تقویت کننده برای اقتصاد آمریکا بود.
وی ادامه داد: در آن زمان نظامات اقتصادی کشور بر اساس سیاستهای تعیین شده آمریکا پایه ریزی و مدیریت شد و در این سیاستها ساختارهای اقتصادی ایران از جمله شکل وزارتخانهها، سازمانها و دستگاههای اجرایی و…، قوانین و مقررات حاکم بر فرایندهای اقتصادی و فرهنگ حاکم بر مدیران و سازمانها طوری برنامه ریزی شده که ایران تنها قدرت خام فروشی خصوصاً نفت و واردات کالا را داشته باشد.
عبدالملکی تصریح کرد: مبتنی بر این راهبرد نظامات اقتصادی، ارزی و بانکی، مالیاتی، بودجهریزی و شکل صنایع ایران توسط آمریکاییها طرحریزی شد.
وی افزود: حضرت امام (ره) در سال ۵۷ با یک انقلاب سیاسی بساط استعمار آمریکا را برچید، اما در کنار این انقلاب سیاسی، انقلاب اقتصادی که آمریکاییها برای ایران طرحریزی کرده بود، رخ نداد.
۹۵ درصد از عقود شرعی در سیستم بانکی صوری انجام میشود
عضو هیأت امنای کمیته امداد امام (ره) با بیان اینکه ممکن است برخی بگویند با حاکمیت انقلاب اسلامی در کشور سیستم بانکی ایران اسلامی شده است، تصریح کرد: متأسفانه قانون بانکداری بدون ربا موجود در کشور به نوعی اسلام مالی کردن نظام بانکی است که در این سیستم همان قراردادها و عملیات بانکی آمریکایی پابرجاست و تنها یک اسم عقد شرعی با عنوان مضاربه، مشارکت و… به قراردادها اضافه شده است.
عبدالملکی تاکید کرد: ۹۵ درصد از عقود شرعی در سیستم بانکی صوری انجام میشود و متأسفانه نظام بانکی کشور با خلق پول و ایجاد نقدینگی که در اختیار معدود افرادی قرار میگیرد، اقتصاد و معیشت مردم را همانند نظام طاغوت به گروگان گرفتهاند.
وی تأکید کرد: انقلاب اقتصادی در کشور صورت نگرفته است، چرا که طی ۴۰ سال گذشته در حوزه نظام بانکی نقدینگی کشور تقریباً ۳۰۰ برابر شده و در حوزه نظام مالیاتی، مالیاتهای سنگینی از تولیدکنندگان و صنعتگران اخذ میشود که تولید داخلی را عملاً نابود میکند.
عبدالملکی به توسعه و پیشرفتهای بخشهای مختلف کشور در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل ایران بالاترین پیشرفت را در بحث محرومیت زدایی در جهان داشته و نیز بالاترین میزان تولیدات داخلی و صادرات غیر نفتی به خارج از کشور نیز صورت گرفته است و به لحاظ میانگین نیز پیشرفتهای ایران از میانگین جهانی فراتر رفته است، اما این پیشرفتها دلیلی بر انقلاب اقتصادی نیست.
وی تصریح کرد: از نشانههای نظام اقتصادی آمریکایی مواجه بودن کشور با بحران بیکاری، وجود سه میلیون بیکار رسمی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شبه بیکار بر اساس گزارش سازمان برنامه بودجه است و نیز یک کارمند با درآمد متوسط در تهران یا استانهای بزرگ باید ۵۰۰ ماه حقوق خود را برای خرید یک آپارتمان ۷۰ متری پس انداز کند.
عبدالملکی اظهار کرد: اگر انقلاب اقتصادی در کشور رخ میداد ما به جای تلاش و تقلا برای صادرات یک میلیون بشکه نفت خام در روز، نفت خام نیز وارد میکردیم و آن را تبدیل به کالاهای مشتق شده میکردیم.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات سال ۱۴۰۰، تاکید کرد: در این مقطع حساس، کشور به یک دولت دانا، شجاع و انقلابی در حوزه اقتصاد احتیاج دارد.